Детска градина в Световрачане
Референтни обекти

Референтни обекти

Референтни обекти

Детска градина в Световрачане

Външни стени W333,
сух под F135 Vidifloor DUO

 

Звуковият комфорт е сред основните предизвикателства при проектирането на сгради с увеличено човешко присъствие. Още по-отговорен е този процес, когато се касае за помещения, използвани от деца. Травмиращото действие на шумовото замърсяване води до повишени нива на стрес и агресия у най-малките, невъзможност да се концентрират и да учат, уврежда слуха и все още недоразвитата им нервна система.

Затова изборът на материали е изключително важен. Представяме ви детската градина в Световрачане, в която са използвани система за външни стени от гипсфазерни плоскости W333, както и система за сухи подове F135 Vidifloor DUO.

Външните стени с импрегнираната плоскост Vidiwall HI осигуряват не само сертифицирана звукоизолация, но и отлична топлоизолация. Устойчиви са на ветрови натоварвания и земетръс и така гарантират дълготрайност на сградата.

Сухите подове са системи, които ефективно изолират ударния шум – изпускане на играчки, скачане, тропане с твърд предмет по пода. Това ги прави изключително подходящи както за жилищни, така и за всякакви обществено-обслужващи сгради с помещения с активно движение. Гипсфазерните подови конструкции са и устойчиви на натоварване, на каквото без съмнение са подложени в детските градини и учлищата - особено в спортните салони или спалните помещения с над 20 легла, разположени на сравнително малка площ.