Гипсфазер
Качество и здравина

Гипсфазер

Гипсфазер

ФИРМА КНАУФ БЪЛГАРИЯ. ЗАВОД ЗА ГИПСФАЗЕРНИ ПЛОСКОСТИ ВИДИНС 250 локации в 86 държави и с 35 000 служители Кнауф е един от водещите производители на системи за сухо строителство, мазилки и аксесоари, изолационни материали, бои, подови системи както и строителни машини и инструменти. В началото на 1980 Николаус и Балдуин Кнауф, синове на основателите поемат управлението на компанията сега известна като групата Кнауф. Много от дъщерните дружества също се управляват от членове на семейството. Манфред Грундке и Александър Кнауф понастоящем ръководят групата Knauf като генерални партньори. Николаус и Балдуин Кнауф все още са ангажирани в бизнеса, като се редуват като председател и заместник-председател на борда на акционерите, за да поддържат приемствеността.

Заводът за гипсфазерни плоскости Видин се намира на брега на река Дунав, близо до границите с Румъния и Сърбия. От 1997 г. там се произвеждат гипсфазерни плоскости под марките Knauf Vidiwall и Vidifloor, а отскоро и Vidiphonic, Vidifire A1 и Vidicomfort, които се прилагат в над 20 страни по света. Като водещ производител в своята област Кнауф държи на високото качество на своите продукти и системи както и на грижата за околната среда и здравето на хората, което се потвърждава със сертификати по международните стандарти EN ISO 9001, EN ISO 14001 и ISO 45001.

СТРОИТЕЛНИЯТ МАТЕРИАЛ ГИПСФАЗЕР

Гипсфазерните плоскости на Кнауф са направени от висококачествен печен гипс и целулозни влакна от избрани видове стара хартия, които са смесени в хомогенна смес. Гипсфазерните плоскости имат висока плътност и якост, благодарение на което са подходящи за висококачествени решения във всички области на сухото строителство.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Училища 
Висока устойчивост при надраскване на стените поради високата повърхностна твърдост.
Болници
Висока механична здравина на стените.
Хотели
Стени с висока звукоизолация. Сухи подове за изолация от ударен шум.
Жилищно строителство 
Механична здравина на стените - окачване на шкафове. Сухи подове за акустичен комфорт.
Промишлени и спортни сгради 
Стени с устойчивост на удар. Пожарозащита на метални конструкции.