Хотел Изида, Добрич
Референтни обекти

Референтни обекти

Референтни обекти

Хотел Изида, Добрич

Сух под F134 с Vidifloor SOLO

Звуковият комфорт е особено важно условие за удовлетвореността на клиентите във всеки хотел. Качествената звукоизолация със здрави, плътни, негорими плоскости гипсфазер е отлично решение за всяка жилищна или обществена сграда.

Шумът се предава не само по въздуха, а и по самата конструкция на сградата – нейните стени, подове и тавани. Когато твърд предмет се удари в твърда и нееластична повърхност, сградата трепти и възниква неприятен звук с ниска честота – така нареченият ударен шум. Ударен шум може да възникне при всякакво механично въздейству върху междуетажните плочи – например стъпки, скачане, бягане, танци и др. Този звук се разпространява по конструкцията на сградата във всички направления в повече помещения (хотелски стаи) и носи категоричен дискомфорт за гостите на хотела.

Eдин oт най-ефективните мeтoди зa oгpaничaвaнe на този ефект е полагане на ĸaчecтвeнa пoдoвa шyмoизoлaция. Именно такава е избрана при проектиране на хотел Изида – сух под с Vidifloor SOLO. С такъв тип плаваща подова настилка се гарантира, че нивото на шум, постигнато чрез механични удари заглъхва и не се предава към съседните пространства.

Освен като отлични звукоизолатори сухите плаващи подови системи с гипсфазерните плоскости Vidifloor се отличават и с ниско тегло, бърз и икономичен монтаж, и отлична топлоизолация. Затова те са предпочитан избор не само на инвеститори и архитекти, а и на собственици на частни жилища и къщи за гости.