Перуника ХОЛ - к.к. Албена АД
Референтни обекти

Референтни обекти

Референтни обекти

Перуника ХОЛ - к.к. Албена АД

Система за сух под с гипсфазерни плоскости Vidifloor
 
Тип сграда Архитектурно бюро Изпълнител
Зала Арх. Владимир Попов Техно-Инвест ЕООД


Мултифункционалната зала Перуника Хол в курорта Албена е най-голямата в региона - с капацитет над 1 000 места. Предназначена е за масови събития като конгреси, конференции, концерти, презентации, сватби, обучения, търговски изложения, тийм билдинги, спортни състезания.

В такъв тип съоръжение със засилено човешко присъствие и активност, защитата от ударен шум (създаден от скачане, удари и тропане по пода, влачене на мебели, изпускане на предмети) и механичната устойчивост на материалите са изключително важни. Затова при проектиране на сградата са предвидени системи за сух под с гипсфазерни плоскости Vidifloor.

Сухият под е един от най-бързите и ефективни начини за изграждане на идеално равна и стабилна повърхност, която да поема голямо точково натоварване.

При изработката на сухи подове се използват единствено гипсфазерни плоскости, специално произведени за тази цел. За разлика от гипскартонените плоскости гипсфазерните съдържат и целулозни влакна от рециклирана хартия, които изпълняват ролята на своеобразна армировка. Това повишава якостта на плоскостите и устойчивостта им на натиск и огъване. Затова системите за сух под с гипсфазерни плоскости Vidifloor са отлично решение за изграждане на стабилна подова основа при стари или новостроящи се сгради.