Ще правим ремонт, къщата е с дървена конструкция. Може ли да се направи нещо срещу шума от горния етаж?
Полезно

Полезно

Ще правим ремонт, къщата е с дървена конструкция. Може ли да се направи нещо срещу шума от горния етаж?

"Вече работя почти изцяло от вкъщи. Решихме, че ще е по-здравословно да се преместим в къщата на родителите ми на село, но децата са малки и не спират да тичат в стаята над мен, докато работя – сякаш забиват пирони в главата ми.  Може ли да се направи нещо срещу шума от горния етаж?"
 

Отговорът на нашите експерти:

Сухият под от гипсфазерни плоскости Vidifloor е едно от строителните решения, които предпазват най-добре от ударен шум, затова го препоръчваме горещо във вашия случай, още повече, щом в къщата живеят деца, тъй като това е един напълно безопасен и екологичен строителен продукт, изработен изцяло от естествени материали (гипс и целулозни влакна). Освен това, гипсфазерът е негорим продукт, така че използването му в къща с дървена конструкция намалява опасността от евентуално разпространение на пожари.Едно от предимствата на гипсфазерните плоскости Knauf е, че подовете се изграждат бързо и по сух способ. Може да бъдат монтирани без проблем върху основа от дървена конструкция – важно е единствено тази основа да бъде нивелирана напр. със суха посипка Aquapanel Dry fill или Nivogran.

За още по-добра звуко- и топлоизолация между етажите, препоръчваме да запълните дървената конструкция между гредите и под гипсфазера с изолация от минерална вата. Върху новия под от гипсфазер може да сложите килим, да наредите паркет или друга настилка, без да е необходима допълнителна замазка или изравняване.

Сухите подове с гипсфазер са подходящи за офиси или обществени сгради, тъй като предлагат удобен вариант прокарване на инсталациите в сухата посипка, без да е необходимо вкопаване и замазване на кабелни канали, като по този начин осигуряват извеждане на необходимите конектори за електричество и интернет до всяко работно място. Може да завършите пода от гипсфазерни плоскости с подова настилка по ваш избор – гранитогрес, ламинат и т.н.