Училищен комлекс Азбуки
Референтни обекти

Референтни обекти

Референтни обекти

Училищен комлекс Азбуки

Системи за сух под от гипсфазерни плоскости Vidifloor Solo, предстенни обшивки и преградни стени
 
Тип сграда Архитектурно бюро Статус
Училишен комплекс арх. Недялков Завършен


Училищен комплекс Азбуки е образователен комплекс, състоящ се от детска градина Little Steps, основно училище „Азбуки” и езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов”.

В гимназията са вложени системи за сух под от гипсфазерни плоскости Vidifloor Solo, предстенни обшивки и преградни стени.

Гипсфазерът е висококачествен и екологичен строителен материал, особено подходящ за облицовки на помещения с активно движение. Той гарантира изключителна здравина на стените в класните стаи, устойчивост при удар или надраскване и надеждна защита от пожари.

Гипсфазерните подови елементи за сух под са вложени в обекта преди всичко, за да се намали ефекта от ударния шум (звуковият дискомфорт от изпускане на предмети по земята, скачане, местене на столове и чинове) и да се осигури здравословна звукова среда за учениците. Освен отлични звукоизолатори, плаващите подове с гипсфазер са и изключително устойчиви на механично натоварване. Това е основно предимство в помещение с около 30 чина, два пъти повече столове и още 30 активни деца в тийнейджърска възраст.

Преградните стени от гипсфазер осигуряват отлична топло- и звукоизолация на помещенията. Те са с по-малка дебелина от стандартните стени при конвенционалното строителство и гарантират между 2 и 5 % повече използваема площ в сградата.

Освен гипсфазер, при строежа на комплекса са използвани и гипсови строителни плоскости Sonicboard. Те осигуряват с до 3 dB по-добра звукоизолация от стандартните плоскости. Тайната на високите качества на продукта се крие във високата плътност, която едновременно с това осигурява и по-добра устойчивост.